Upgrade naar Windows 10 vanaf Windows 7 of 8

Upgraden naar Windows 10 vanuit Windows 7 of 8

Windows 10 is het beste pc-besturingssysteem tot nu toe, met een krachtig nieuw startmenu, een gebruikersinterface die schakelt tussen en aanraak- en muisvriendelijke modi, de Cortana digitale assistent en tal van andere verbeteringen. Als u al een legitiem exemplaar van Windows 7 of 8 gebruikt, komt u in aanmerking voor een gratis upgrade. Het uitvoeren van een OS-upgrade kost wat tijd, maar niet veel moeite of expertise – als je klaar bent, heb je de krachtigste Windows tot nu toe, met al je programma’s, instellingen en gegevens nog steeds aanwezig. Hier leest u hoe u kunt upgraden naar Windows 10.

Upgrade naar Windows 10 vanaf Windows 7 of 8

Windows 10 zou probleemloos moeten worden geïnstalleerd, maar stuurprogrammaproblemen zijn mogelijk en tijdens elke systeemupdate is er altijd een kans dat er iets misgaat. Voordat u met het proces begint, moet u ervoor zorgen dat al uw gegevensbestanden zijn geback-upt, bij voorkeur naar een cloudservice zoals Microsofts eigen One Drive, waar u ze opnieuw kunt downloaden als uw computer crasht. Als u nog geen systeemhersteldiskette hebt, is het een goed idee om een volledige systeemback-up te maken, met behulp van schijfbeeldvormingssoftware zoals Macrium Reflect, die een bit-voor-bit-kopie van uw harde schijf maakt.

Zorg er ten slotte voor dat je 1 tot 2 uur vrij hebt om de installatie uit te voeren. Hoewel u voor een groot deel van het proces kunt weglopen, kunt u verwachten dat al het downloaden en kopiëren van bestanden ten minste 60 minuten duurt en, in ons geval, dichter bij twee uur op een snelle internetverbinding. Als je langzaam of inconsistent internet hebt, ga dan naar een plaats met een sterke verbinding en volg de instructies voor het maken van een USB-installatieschijf die je thuis kunt gebruiken.

Upgraden via directe download

  1. Navigeer naar https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
  2. Klik op de knop “Tool nu downloaden”
  3. Start de downloadtool.
  4. Klik op Selecteer deze pc nu upgraden als u alleen op deze computer installeert en dit meteen wilt doen. Als u echter uw eigen USB- of dvd-media wilt maken, raadpleegt u het onderstaande gedeelte over “Windows 8-installatiemedia maken”. Hoewel het een paar extra stappen en een lege flashdrive of schijf vereist, kunt u met uw eigen installatiemedia niet alleen op meerdere computers installeren, maar ook opnieuw installeren op uw huidige computer als er iets misgaat.

Het duurt even voordat de tool de software heeft gedownload, dus wees geduldig, vooral als je een trage internetverbinding hebt. Nadat het is gedownload, doorloopt de software ook een voorbereidingsproces en downloadt het nog wat bestanden, wat allemaal tijd kost, misschien wel een uur, zelfs bij een snelle verbinding.

5. Klik op Accepteren in het scherm met licentievoorwaarden. Wacht opnieuw terwijl de software controleert op updates. Misschien wil je weglopen, want dit duurt ook enkele minuten.

6. Klik op de knop Installeren. Wacht 20 tot 30 minuten totdat de computer bestanden heeft gekopieerd. Het zal meerdere keren opnieuw opstarten.

7. Klik op Volgende in het inlogscherm.

8. Klik op Express-instellingen gebruiken. Sommige instellingen kunt u later altijd wijzigen.

9. Klik op Volgende in het scherm “Nieuwe apps voor het nieuwe Windows”. De computer zegt ‘Bezig met voltooien van uw instellingen’ en brengt u vervolgens naar het vergrendelingsscherm van Windows 10.

10. Meld u aan bij uw computer. Windows 10 duurt nog een paar minuten om een eerste installatie uit te voeren en brengt u vervolgens naar het Windows-bureaublad.

Hoe een Windows 10 USB-installatieschijf te maken

Als u een USB-flashstation van 4 GB of groter of een lege dvd bij de hand hebt (en u gebruikt nog steeds een optisch station), kunt u uw eigen Windows 10-installatieschijf maken. Met uw eigen schijf kunt u de upgrade op meerdere computers uitvoeren zonder een uur te wachten op een nieuwe download. Je hebt ook de mogelijkheid om een schone installatie uit te voeren of de upgrade een tweede keer uit te voeren als je later problemen tegenkomt. Hier leest u hoe u een Windows 10-installatieschijf maakt.

Voordat u begint, moet u uw flashstation in een van uw USB-poorten plaatsen. Houd er rekening mee dat alle gegevens op de schijf worden gewist.

1. De downloadtool installeren en starten.

2. Selecteer “Installatiemedia maken…”

3. Selecteer de taal, editie en architectuur (32 of 64 bits) van Windows. Zorg ervoor dat uw selecties overeenkomen met die van de computer (s) die u wilt upgraden. Dus, als je momenteel Windows 8 Home (64-bit) hebt, kies dan Windows 10 Home 64-bit.

4. Selecteer USB-flashstation. Als u van plan bent dit in plaats daarvan op dvd te branden, selecteert u ISO-bestand en nadat het proces voorbij is, moet u een dvd-brandprogramma gebruiken om de ISO naar schijf te schrijven.

5. Klik op Voltooien wanneer het proces is voltooid. Als u niet van plan bent Windows 10 meteen te installeren, kunt u de schijf verwijderen en hier stoppen.

6. Start setup.exe op de flashdrive om het upgradeproces te starten.

7. Selecteer “Updates downloaden en installeren” en klik op Volgende. Als je grote haast hebt, kies je ‘Nu niet’. Wacht enkele minuten totdat de updates zijn gedownload.

Als de software u om een productsleutel vraagt, gebruikt u de verkeerde versie van Windows 10 om te upgraden. U probeert bijvoorbeeld Windows 10 Home te installeren via uw bestaande Windows 8.1 Pro of omgekeerd. De volgende stappen zijn hetzelfde als wanneer u installeert via directe download.

8. Klik op Accepteren. De software heeft een paar minuten nodig om uw systeem te controleren.

9. Klik op Installeren. Je kunt nu minimaal 30 minuten lopen. Nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd, krijgt u een scherm te zien met uw gebruikersnaam.

10. Klik op de knop Volgende.

11. Selecteer Express-instellingen gebruiken.

12. Klik nogmaals op Volgende.

13. Meld u aan bij uw computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Contact: +(32)-28084941 | info@telefoonnummerbelgie.com