Hoe Kan Ik Windows Stop Fouten Oplossen?

Deze gids zal u helpen bij het analyseren en oplossen van Windows Blue Death Screen, Stop Fouten, Foutcodes, Bug Check fouten, systeemcrash fouten, systeemstoring, kernelfout in Windows 10/8/7.

Het aantal blauwe schermen of stopfouten is dramatisch gedaald, te beginnen met Windows Vista. Het systeem stopt wanneer Windows een toestand tegenkomt die de veilige werking van het systeem in gevaar brengt (d.w.z. een “bug”).

Fix Windows Stop-fouten

Blue Screen of Death in Windows 10/8/7

Een ‘bugcontrole’ wordt deze voorwaarde genoemd. Het is ook algemeen bekend als een systeemcrash, een kernelfout, een systeemfout of een stopfout.

Het Windows Error Reporting-systeem in Windows XP was in wezen handmatig, maar in Windows 7 en Windows Vista is het nu verbeterd en gestroomlijnd. Hoewel dit het geval kan zijn, is Blue Screens niet zomaar verdwenen. Je kunt ze ook zien op Windows 7/8.

Wanneer een BSOD optreedt, duurt het meestal een seconde voordat de pc onmiddellijk opnieuw opstart. We kunnen niet lezen wat er op deze manier is geschreven. De automatische pc-herstartoptie moet worden uitgeschakeld via de instellingen voor opstarten en systeemherstel om dit te omzeilen. De kennis van de foutcode kan helpen om het probleem te identificeren. Doe het op deze manier:

Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Systeem> Geavanceerde systeeminstellingen> Geavanceerde systeeminstellingen> Onder Start en herstel> Klik op Instellingen> Klik op OK. Activeer UAC.

In de meeste gevallen zal Windows proberen het probleem alleen op te lossen, maar als het niet alleen kan worden hersteld, zal dit een blauw scherm veroorzaken.

Hier is een venster dat ik een van mijn enige recente Windows 7 Blue Screen te zien kreeg.

Stop fouten in Windows 10/8/7

Gebruikers van Windows-systemen zullen ongetwijfeld de terreur van de ‘fatale uitzondering’, die gewoonlijk het ‘blauwe scherm des doods’ of BSOD wordt genoemd, hebben meegemaakt. Hoewel de BSOD grotendeels in de hoop software slakken werd gegooid, werden crashes in Vista niet volledig verbannen. Het systeem stopt wanneer Windows een toestand tegenkomt die de veilige werking van het systeem in gevaar brengt (d.w.z. een “bug”). Een ‘bugcontrole’ wordt deze voorwaarde genoemd. Het wordt ook vaak een systeemcrash, een kernelfout, een systeemfout of een stopfout genoemd. Wanneer Windows zo’n ernstige fout tegenkomt, toont het een BLAUW SCHERM VAN DE DOOD of “liefdevol” genaamd BSOD!

In tegenstelling tot XP, waar het systeem in wezen handmatig was in Windows 10/8/7, is Windows Error Reporting in Windows 7 & Vista verbeterd en gestroomlijnd. Om te zien of er een oplossing voorhanden was, moest er een vervolg komen. Dit was een pijnlijk proces. Dit hele rapportage- en monitoringproces is geautomatiseerd in Windows 10/8/7 / Vista.

Tegenwoordig krijgt een gebruiker van Windows 10/8/7 / Vista vaker het volgende bericht te zien: “Microsoft Windows-besturingssysteem reageert niet”. Ze kunnen ‘het programma sluiten’ of ‘wachten op een reactie op het programma’. Men wacht in de hoop dat het probleem zal worden opgelost, of men sluit gewoon het programma en maakt zich klaar om informatie te verliezen. Deze berichten zien er in ieder geval minder angstaanjagend uit.

Aan de andere kant waren / zijn de BSOD’s op zijn zachtst gezegd nogal traumatisch en frustrerend!

De exacte tekst van de foutstop is afhankelijk van de oorzaak van de fout. Het formaat is echter gestandaardiseerd en bestaat uit drie delen:

DEEL 1: Symbolische foutnaam: dit is het stopfoutbericht dat aan het besturingssysteem wordt gegeven en overeenkomt met het stopfoutnummer dat wordt weergegeven.

DEEL 2: aanbevelingen voor probleemoplossing: deze tekst is van toepassing op alle stopfouten van dat specifieke type.

DEEL 3: Foutnummer en parameters: het is de bugcontrolegegevens. De tekst na het woord STOP bevat het foutnummer, in hexadecimale notatie, en tot vier parameters die typisch zijn voor dit fouttype.

Er zijn over het algemeen niet te veel opties voor herstel van welk type dan ook. Normaal gesproken probeert men de pc te “rebooten” in de hoop dat de BSOD is opgetreden vanwege de zeldzame toestand van een bestuurder, die bij het coderen en testen over het hoofd werd gezien. Maar als de BSOD aanhoudt, zijn er meer dan 250 gedocumenteerde BSOD-codes die kunnen worden gebruikt om het systeem te repareren.

Neem bijvoorbeeld de meest voorkomende BSOD:

Bugcode 0xA – IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Dit is een vrij algemene BSOD wanneer een stuurprogramma illegaal toegang heeft gekregen tot een geheugenlocatie terwijl NT op een specifieke IRQL werkt. Dit is een stuurprogrammacoderingsfout, vergelijkbaar met een ongeldige geheugenlocatie.

Parameters:

1 – geheugenlocatie waarnaar werd verwezen
2 – IRQL op het moment van referentie
3 – 0 == lezen, 1 == schrijven
4 – geadresseerde code waarnaar verwezen geheugen

Herstel / oplossing:

Er is geen. Dit is een fatale fout en is een stuurprogrammacoderingsfout.

Lezen: Fixing Blue Screen of Death op Windows 10.

Geheugendumps debuggen

Om te weten hoe u geheugendumps kunt debuggen, download en installeer u Microsoft Debugging Tools om de oorzaak van uw BSOD te achterhalen. Zorg ervoor dat uw paginabestand nog steeds op de systeempartitie staat. Anders kunnen de foutopsporingsbestanden niet door Windows worden opgeslagen.

PROBLEEMOPLOSSING WINDOWS STOP FOUTEN / BSOD’s.

1] Kijk eerst en vooral of dit probleem kan worden opgelost door systeemherstel of de laatst bekende goede configuratie.

2] Voer anders uw antivirus, antispyware en PC Junk / Registry Cleaner uit. Voer daarna het Windows Check Disk Utility uit.

3] Probeer vervolgens vast te stellen of u software of hardware hebt gewijzigd of aangepast.

4] Software is in de meeste gevallen het slachtoffer en niet de oorzaak van BSOD. Dus sluit problemen met hardware niet uit. Harde schijven, defect fysiek RAM-geheugen, oververhitte CPU-chips of iets anders kunnen beschadigd raken!

5] Controleer de foutdetails voor de naam van een stuurprogramma. Als je kunt, kan het helpen dit probleem op te lossen door de driver simpelweg uit te schakelen, te verwijderen of terug te draaien naar een eerdere versie. De meest voorkomende boosdoeners zijn netwerkinterfacekaarten, schijfcontrollers en videoadapters.

6] Controleer het geheugen. Gebruik het diagnostisch hulpprogramma voor Windows-geheugen. Ga naar het Configuratiescherm en typ “geheugen” in het zoekvak. Klik op Diagnostische geheugenproblemen op uw computer onder Systeembeheer. Selecteer een van de opties in het Windows Memory Diagnostics Tool dat hier wordt weergegeven.

7] Controleer uw BIOS-systeem zorgvuldig. Is er een update van de systeem- of moederbordfabrikant? Controleer zorgvuldig de BIOS-documentatie; het resetten van alle BIOS-opties naar hun standaardwaarden kan soms een probleem oplossen dat wordt veroorzaakt door kantelen.

8] Controleer of u weinig systeembronnen heeft? Een kritiek gebrek aan schijfruimte of RAM kan soms BSOD’s veroorzaken.

9] Controleer de schade aan een systeembestand? Werk in de veilige modus omdat alleen de belangrijkste stuurprogramma’s en services zijn geactiveerd. Als uw systeem start in Veilige modus, maar meestal niet, heeft u zeer waarschijnlijk een probleemstuurprogramma. Probeer de Veilige modus apparaatbeheer uit te voeren en verwijder de verdachte. Of voer Systeemherstel in veilige modus uit.

10] Voer de probleemoplosser voor blauw scherm van Windows 10 uit.

Voor het analyseren van Crash Dumps kunnen deze MSDN-printlink en BlueScreenView-links u helpen.

Wat te doen als u vermoedt dat een stuurprogramma BSOD’s veroorzaakt

Als u vermoedt dat de BSOD’s defect zijn met een buggy-apparaatstuurprogramma, bel dan een minder bekende maar krachtige tool voor probleemoplossing, de Driver Verifier Manager. Voer de checker in de zoekbalk in en druk op Verifier.exe. Ren als een manager. Deze tool helpt u bij het identificeren van de defecte driver.

Selecteer nu ‘Standaardinstellingen maken’. Selecteer vervolgens het type driver dat u wilt controleren. Niet-ondertekende stuurprogramma’s veroorzaken waarschijnlijk problemen omdat ze zijn gemaakt voor oudere Windows-versies. Klik op Volgende totdat je klaar bent.

Driver Verifier Manager werkt als volgt. In plaats van dat uw machine een niet te ontcijferen BSOD naar u gooit, kunt u uw computer op elk moment stoppen met een BSOD die het probleem vrij nauwkeurig verklaart! U kunt dan het aanstootgevende stuurprogramma bijwerken, terugdraaien of verwijderen om het probleem op te lossen.

Houd er rekening mee dat de driververificatiemanager in zeldzame gevallen een niet-conforme driver vindt; het is misschien niet de overtredende bestuurder. Wees dus uiterst voorzichtig. Kijk verdacht naar de geïdentificeerde bestuurder en gebruik in dit geval uw gezond verstand.

Je hebt drie opties nadat je je hebt beperkt tot het probleemstuurprogramma: Update, Roll Back of Uninstall het apparaatstuurprogramma.

Open hiervoor Apparaatbeheer. Open het eigenschappenvenster van het apparaat en gebruik de volgende knoppen om onderhoudstaken uit te voeren op het tabblad Driver:

Stuurprogramma bijwerken: hierdoor wordt de Hardware Update Wizard gestart.
Roll Back-stuurprogramma: hiermee wordt de nieuwste bijgewerkte driver verwijderd en wordt uw configuratie teruggezet naar de vorige versie.

Stuurprogramma verwijderen: de stuurprogrammabestanden en registerinstellingen voor de geselecteerde hardware worden volledig verwijderd.

Windows Stop Foutenlijst

15 MEEST GEMEENSCHAPPELIJKE STOP-FOUTEN / BSOD’S IN WINDOWS

STOP 0x000000D1 of DRIVER_IRQL_NOT_OR_EQUAL
De meest voorkomende BSOD waarschijnlijk! Het gebeurt wanneer een stuurprogramma illegaal toegang heeft gekregen tot een geheugenlocatie terwijl NT op een bepaalde IRQL werkt. Dit is een stuurprogrammacoderingsfout, vergelijkbaar met een ongeldige geheugenlocatie. Herstel / werk: Normaal gesproken geen. Maar KB810093, KB316208 en KB810980 kunnen helpen.

STOP 0x0000000A of IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Een proces of stuurprogramma in kernelmodus heeft zonder toestemming geprobeerd toegang te krijgen tot een geheugenlocatie. Deze stopfout wordt meestal veroorzaakt door hardware of software die defect of incompatibel is. In de Stop-fout verschijnt vaak de naam van het aanstootgevende apparaatstuurprogramma en kan een belangrijke aanwijzing voor het probleem geven. Als het foutbericht naar een specifiek apparaat of apparaatcategorie verwijst, verwijder dan apparaten in die categorie of vervang ze. Als deze stopfout optreedt tijdens de configuratie, vermoed dan een incompatibel stuurprogramma, systeemservice, virusscanner of back-upprogramma. Je kunt de richting van deze KB314063 zien.

STOP 0x00000050 of PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Gegevens die niet in het geheugen zijn opgeslagen, zijn aangevraagd door een hardwarestuurprogramma of systeemservice. De oorzaak kan een defect fysiek geheugen of incompatibele software zijn, met name programma’s voor afstandsbediening en antivirus. Als de fout direct optreedt nadat de driver of applicatie is geïnstalleerd, probeer dan de Veilige modus om de driver te verwijderen of het programma te verwijderen. Zie KB894278 & KB183169 voor meer informatie.

STOP 0x000000C2 of BAD_POOL_CALLER

Een proces of stuurprogramma in kernelmodus probeerde illegaal geheugen toe te wijzen. Een driver- of softwarefout is vaak te herleiden tot het probleem. Het wordt soms ook veroorzaakt door een storing in het hardwareapparaat. Zie KB265879 voor meer informatie.

STOP OX000000ED of UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Als Windows geen toegang heeft tot het volume met de opstartbestanden, gebeurt dit. Maar als u dit bericht krijgt tijdens het bijwerken van TO Vista, controleer dan of de schijfcontroller compatibele stuurprogramma’s heeft en controleer de stationsbekabeling opnieuw en zorg ervoor dat deze correct is geconfigureerd. Als u ATA-66- of ATA-100-stuurprogramma’s opnieuw gebruikt, zorg er dan voor dat u een kabel met 80 connectoren heeft en geen standaard IDE-kabel met 40 connectoren. Zie KB315403 en KB297185.

STOP 0x0000001E of KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

De Windows-kernel heeft illegale of onbekende processorinstructies gedetecteerd, die vaak het gevolg zijn van ongeldig geheugen en toegangsschendingen veroorzaakt door defecte stuurprogramma’s of hardwareapparaten. Het foutbericht identificeert vaak de bestuurder of het apparaat dat aanstootgevend is. Als de fout zich onmiddellijk voordeed nadat de driver of service is geïnstalleerd, probeer dan de nieuwe toevoeging uit te schakelen of te verwijderen.

STOP 0x00000024 of NTFS_FILE_SYSTEM

Er was een probleem met het NTFS-bestandssysteemstuurprogramma. Voor FAT32-schijven is er een vergelijkbare Stop-fout, 0x23. Een hardwarefout in een schijf of schijfcontroller is waarschijnlijk de oorzaak. Controleer alle fysieke verbindingen met alle systeemschijven en voer Check Disk uit. Je wordt geholpen door KB228888.

STOP 0x0000002E of DATA_BUS_ERROR

De meest voorkomende oorzaak van deze stopfout is een defect of defect fysiek geheugen (inclusief geheugen dat wordt gebruikt in videoadapters). De fout kan ook worden veroorzaakt door een beschadigde harde schijf of moederbord.

STOP 0x0000003F of NO_MORE_SYSTEM_PTES

Uw systeem heeft geen items meer in de tabel (PTE’s). Een onbeheerst back-upprogramma of een buggy-apparaatstuurprogramma kan de oorzaak zijn van deze relatief ongebruikelijke fout. Zie KB256004 voor meer informatie.

STOP 0x00000077 of KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR

Het systeem probeerde de kerneldata uit het virtuele geheugen (paginabestand) te lezen en vond de data niet op het gespecificeerde geheugenadres. Deze stopfout kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, waaronder defect geheugen, een defecte harde schijf, een onjuist geconfigureerde schijfcontroller of kabel, beschadigde gegevens of een virus. Klik op KB228753 voor meer informatie.

STOP 0x0000007F of UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP

De waarschijnlijke redenen voor deze BSOD zijn hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een hardwarefout, zoals defecte geheugenchips, niet-overeenkomende geheugenmodules, een defecte CPU of een ventilator of stroomstoring. Als je je CPU hebt overklokt, kan dit ook gebeuren. Meer details worden gegeven in het bericht. Zie KB137539 voor verdere hulp.

STOP 0x000000D8 of DRIVER_USED_EXCESSIVE_PTES

Dit toonde aan dat een slecht geschreven stuurprogramma grote hoeveelheden kernelgeheugen van uw computer vereist. Suggesties voor het oplossen van problemen zijn dezelfde als die in het STOP 0X3F-bericht. KB256004 zal je helpen

STOP 0X000000EA of THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER

Mogelijk is een nieuwe videoadapter of een bijgewerkt (en slecht geschreven) videostuurprogramma geïnstalleerd. Het kan helpen om de videoadapter te vervangen of een ander videostuurprogramma te gebruiken. Raadpleeg KB293078.

STOP 0XC000021A of STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED

Het gebeurt als Windows een ernstig beveiligingsprobleem heeft. Een subsysteem zoals Winlogon of CSRSS is gecompromitteerd; of vanwege een discrepantie tussen systeembestanden; of als de systeemrechten onjuist zijn gewijzigd. Een programma van derden is een veelvoorkomende oorzaak van dit probleem. Probeer elk nieuw programma dat u hebt geïnstalleerd te identificeren en te verwijderen.

STOP 0XC00000221 of STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH

Dit duidt op een beschadigd paginabestand; of corruptie van schijf of bestand; of defecte hardware. De fout geeft de exacte aard van het beschadigde systeembestand en de naam ervan aan. Om dit probleem op te lossen, moet u mogelijk de Windows Herstelomgeving of Systeemherstel of Laatst bekende goede instellingen gebruiken.

Voor geavanceerde gebruikers is Microsoft Advanced Windows Debugging and Troubleshooting een handige link! Extra lezen op TechNet.

Daarnaast zijn hier 10 meer voorkomende Windows Blue Screen Stop-fouten en mogelijke oplossingen besproken.

Misschien wilt u ook de hulp van BlueScreenView. Het is een hulpprogramma dat al uw mini dump-bestanden kanon die zijn gemaakt tijdens “death blue screen” crasht en alle crashinformatie in één tabel weergeeft. Voor elke crash toont BlueScreenView de naam van het mini-dumpbestand, de datum / tijd van de crash, de basisinformatie over de crash die wordt weergegeven in het blauwe scherm (foutcontrolecode en 4 parameters) en de details van de driver of module die mogelijk hebben de crash veroorzaakt (bestandsnaam, productnaam, bestandsbeschrijving en versie van het bestand). U kunt de details bekijken van de apparaatstuurprogramma’s die tijdens de crash zijn geladen in het onderste deelvenster voor elke crash die in het bovenste deelvenster wordt weergegeven. BlueScreenView markeert ook de stuurprogramma’s met hun adressen in de crashstack, zodat de vermoedelijke stuurprogramma’s die mogelijk de crash hebben veroorzaakt, gemakkelijk kunnen worden gevonden.

De BSOD’s of stopfouten in Windows 10/8/7 lijken beter en gemakkelijker voor de ogen! Kijk hoe Stop Error-informatie kan worden weergegeven in Windows 10/8.

Zie deze berichten als u een fout heeft in Windows 10 met ONBEGANKELIJK BOOT-APPARAAT of Kernel Security Check.

Een beroep doen op ons telefoonnummer voor technische ondersteuning voor het oplossen van Windows Stop-fouten of het repareren van Blue Screen of Death door Errorcode Expert? Nu meteen hulp krijgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Contact: +(32)-11948746 | info@telefoonnummerbelgie.com