Fix 0xc000021a OP Windows 8 en 8.1

Er waren nogal wat bugs toen Windows 10 werd uitgebracht, waarvan er één een blauw doodsscherm veroorzaakte met de Fix BSOD-fout 0xc000021a onder aan het scherm. De fout zegt dat uw pc een probleem heeft ondervonden en opnieuw moet worden opgestart. U kunt uw machine niet opstarten naar het Windows 10-bureaublad telkens wanneer u uw machine opnieuw opstart. Een compleet systeemherstel lost dit probleem soms niet op. De fout 0xc000021a verschijnt meestal na een upgrade van een eerdere versie van Microsoft Windows of na het uitvoeren van een reparatie-installatie op een Microsoft Windows 10-machine.

Stappen om BSOD-fout 0xc000021a op Windows 10 te repareren

Methode 1: Handmatige opstartcomputer

Stap 1- Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop linksonder op de desktop. Selecteer het item “Afsluiten of afmelden” en selecteer “Opnieuw opstarten” in het submenu. U kunt op “Uw computer herstellen” klikken om door te gaan met de volgende stappen als u een opstartbare Windows 10 dvd of USB-drive hebt.

Stap 2- Wacht even; op het scherm ziet u verschillende opties. Selecteer ‘Problemen oplossen’ om het volgende scherm te openen waarin u ‘Geavanceerde optie’ kunt zien. Klik op “Geavanceerde opties”.

Stap 3 – Er zijn nu een paar opties beschikbaar op het scherm en u moet op ‘Instellingen starten’ klikken. Er staan veel opties op het opstartscherm. Zoek en klik op ‘Handhaving van de handtekening van de bestuurder uitschakelen’. Als u wilt opstarten in de beveiligde modus, selecteert u ‘Veilige netwerkmodus’.

Methode 2: Voer sfc / scannow uit om systeembestandsfouten op te lossen

Sommige systeembestanden raken de hele tijd beschadigd of beschadigd, wat uiteindelijk resulteert in een puinhoop en systeemstoringen. Windows biedt een gratis tool waarmee gebruikers systeembestanden kunnen controleren en repareren die ontbreken of beschadigd zijn. Deze tool kan worden gebruikt om het probleem met het systeembestand te controleren en de stopfout op te lossen.

Stap 1- Open de prompt van verhoogde opdracht. Klik met de rechtermuisknop op de startknop en klik in het startmenu op Command Prompt (Admin).

Stap 2 – Typ in de opdrachtprompt sfc / scannow en druk op de Enter-toets. Sluit het venster pas als het proces is voltooid. Als er geen fout wordt gemeld of onopgelost blijft, moet u doorgaan met de volgende oplossing.

Stap1 BSOD-Fout-0xc000021a

Methode 3: Reset Windows 10

Windows reset verwijdert van een besturingssysteem alle geïnstalleerde software en gebruikersaccounts en installeert een nieuwe Windows opnieuw.

Stap 1- U moet een dvd- of USB-systeeminstallatie voorbereiden en de computer ermee opstarten om Windows opnieuw in te stellen. Klik vervolgens om de probleemoplossingsoptie ‘Uw computer herstellen’ te zoeken. Selecteer vervolgens “Deze pc herstellen”.

U kunt Windows opnieuw instellen zonder dvd of USB te installeren als de computer naar het systeem kan opstarten. Start de computer en klik op de knop Start om naar Instellingen te navigeren. Selecteer ‘Herstel en update’. Klik in het linkerdeelvenster op “Herstel” en u ziet drie opties: “Deze pc opnieuw instellen”, “Terugkeren naar een eerdere build” en “Geavanceerd opstarten”. Klik onder ‘Deze pc opnieuw instellen’ op de knop ‘Start’.

stap2 0xc000021a Windows 8 and 8.1

Stap 2 – Klik op basis van uw toestand op “Bewaar mijn bestanden” of “Alles verwijderen”. Beide opties verwijderen alle geïnstalleerde applicaties en veranderen de standaardinstellingen.

Stap 3- Selecteer, afhankelijk van uw situatie, “Gewoon mijn bestanden verwijderen” of “Bestanden verwijderen en maak de schijf schoon”. Het duurt langer om de harde schijf schoon te maken en wist permanent gegevens, waarna verloren bestanden niet kunnen worden hersteld. Kies ‘Alleen mijn bestanden verwijderen’ als u geen gegevens permanent wilt verwijderen.

Stap 4- Klik op het waarschuwingsscherm “Volgende” en klik desgevraagd op “Opnieuw instellen”. Klik op “Doorgaan” wanneer het proces is voltooid.

Fix 0xc000021a op Windows 8 en 8.1

Methode 1: Maak het opstarten schoon en schakel de Windows-service uit in de veilige modus

Stap 1- Klik op het scherm Automatische reparatie voor “Geavanceerde opties”. Als Windows 8 of 8.1 niet goed opstart, leidt het na het opstarten van de computer naar het scherm “Automatische reparatie”.

Stap 2- Selecteer “Instellingen starten” en klik in het volgende scherm op de knop Opnieuw opstarten. Selecteer ‘Veilige netwerkmodus inschakelen’. Computer start succesvol op naar Veilige modus.

Stap 3- Open het venster “Configuratie van het systeem”. Klik op Windows-toets + R en typ in “msconfig” uitvoeren en klik op OK.

Stap 4- Klik op het tabblad “Service”. Selecteer “Alle services van Microsoft verbergen” en andere services voordat u op de knop “Alles uitschakelen” en “Toepassen” klikt.

Stap 5- Klik in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad “Opstarten” en klik op de link “Taakbeheer openen”. Schakel alle items één voor één uit. Selecteer een item en klik op de knop “Uitschakelen” om alle items een voor een uit te schakelen. Sluit het configuratievenster van het systeem en start de computer opnieuw op.

Als een computer zonder problemen kan opstarten na de bovenstaande bewerkingen, betekent dit dat bepaalde opstartprogramma’s of services niet hebben gewerkt en de stopfout 0xc000021a hebben veroorzaakt. Vervolgens kunt u die programma’s of services inschakelen waarvan u denkt dat ze in orde zijn en de computer opnieuw opstarten, en u kunt erachter komen welke tot de fout leidt.

Als uw computer “Automatische reparatie” niet weergeeft wanneer deze niet opstart, kan de volgende handleiding worden gebruikt:

1) Start een Windows 8 of 8.1 CD / DVD / USB-computer op en klik op de knop “Volgende” wanneer het scherm verschijnt.

2) Klik op Reparatie -> Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opdracht vragen

3) Voer de opdrachtprompt in en druk op Enter. Typ ‘bcdedit / set {default} bootmenupolicy legacy’. Vervolgens kunt u de opstartbare cd / dvd / USB verwijderen en de computer opnieuw opstarten.

4) U moet herhaaldelijk op de F8-toets drukken terwijl u uw computer opnieuw opstart totdat u het scherm Geavanceerde opstartopties ziet. Selecteer in de lijst Veilige modus.

Methode 2: Maak de updates in behandeling ongedaan

BSOD 0xc000021a-fout wordt vaak uiteindelijk geassocieerd met een mislukte update waardoor een systeem niet normaal opstart. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten en de update ongedaan te maken, maar als de computer niet kan opstarten, is dit in uw geval mogelijk niet haalbaar. In de herstelomgeving kunt u deze activiteiten echter stoppen en de fout oplossen.

Stap 1- Open de opdrachtprompt om de vorige methodestappen te volgen.

Stap 2- Typ in de opdrachtprompt en druk op Enter “dism.exe / image: C: \ / Cleanup-image / revertpendingactions.” Opmerking: C is een systeempartitie in de opdracht, dus u moet C vervangen door de stationsletter van uw systeempartitie.

Methode 3: Voer de opdracht DISM uit

Stap 1- Start met de opdrachtprompt op naar de veilige modus volgens de stappen in methode 1.

Stap 2- Typ “Dism / Image: C: \ / Cleanup / Reversion” in de opdracht Prompt en druk op Enter. C is de stationsletter van de partitie die Windows 8 of 8.1 installeert.

Stap 3- U kunt ook de opdrachten “cd C: \ Windows \ WinSxS” en “pending.xml pending.old” uitvoeren. Als er een pending.xml wordt gemaakt, werkt dit. Als deze methoden niet succesvol zijn, probeer dan sfc / scannow om systeemfouten op te lossen of het volledige systeem te resetten of te herstellen.

Fix 0xc000021a op Windows7 en Vista

Methode 1: Probeer het opstarten te repareren

De originele installatie-dvd van Windows 7 of Vista heeft een herstelfunctie voor opstarten die kan helpen bij het oplossen van de 0xC000021a-fout.

Stap 1– Start de dvd-installatiecomputer op en klik op het welkomstscherm om “Uw computer herstellen”.

Stap 2 – Kies uw besturingssysteem en klik op “Volgende”.

Stap 3– Klik in het venster “Opties voor systeemherstel” op de koppeling “Opstartherstel”. Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 4- Start de computer opnieuw op wanneer u onmiddellijk wordt ontvangen.

Methode 2: Laatste bekende configuratie

Stap 1- Start de computer opnieuw op of sluit deze af en druk vervolgens op de aan / uit-knop om de computer opnieuw op te starten.

Stap 2 – Voordat het Windows-logo verschijnt, blijft u herhaaldelijk op F8 drukken. Sommige laptops moeten de Fn-toets ingedrukt houden terwijl ze herhaaldelijk op F8 tikken.

Stap 3- Selecteer met behulp van de pijltoetsen “Laatst bekende juiste configuratie (geavanceerd)” in de lijst wanneer het systeem opstart in het menu “Geavanceerde opstartopties”. Klik vervolgens op Enter.

Methode 3: Schakel services uit die verkeerd zijn geconfigureerd

Het is mogelijk dat 0xc000021a is gerelateerd aan bepaalde software of driver die is geconfigureerd om te starten bij het starten van Windows. In msconfig (Systeemconfiguratie) is het daarom noodzakelijk om dergelijke services en software uit te schakelen.

Stap 1- Start een systeem. Als het niet mogelijk is voor uw computer om naar het systeem op te starten, start u op naar Veilige modus met opstartbare dvd of USB.

Stap 2 – Klik op de Start-knop in het zoekvak en typ “msconfig”. Tik op Enter.

Stap 3- Het venster voor systeemconfiguratie verschijnt. Klik op het tabblad “Start” om alle vermelde services te deactiveren. Klik op de OK knop.

Als de computer normaal terugkeert nadat de wijzigingen zijn aangebracht, moet een van de services die zojuist zijn uitgeschakeld de oorzaak zijn van de stopfout. Om te bepalen welke service de fout veroorzaakt, start u een computer en schakelt u een-voor-een systeemconfiguratieservices in en start u de computer opnieuw op totdat de daadwerkelijke reden is ontdekt. Gebruikers van Windows 7 kunnen ook proberen het systeem te herstellen, eerder geïnstalleerde software of virusscans, stuurprogramma’s te verwijderen. Als u moet proberen uw systeem te herstellen, vergeet dan niet om belangrijke back-ups van systeempartities te herstellen voordat u een systeem herstelt.

Herstel verloren gegevens veroorzaakt door fout 0xc000021a

Het valt niet te ontkennen dat door het onverwacht downloaden van het systeem veel gevallen van gegevensverlies optreden. Bovendien kunnen ongepaste acties om het systeemprobleem op te lossen, extra schade aan waardevolle gegevens veroorzaken. Voordat u een systeemherstel uitvoert, de harde schijf reset of opnieuw formatteert, wordt het ten zeerste aanbevolen om een volledige back-up te maken. Als er geen back-up beschikbaar is of als er bestanden verloren gaan, ga dan naar de herstelsoftware voor de harde schijf om verloren gegevens te redden. De gratis software voor gegevensherstel Eassos Recovery Free kan verloren gegevens herstellen als gevolg van formattering, verwijdering, defecte harde schijven, systeemcrash, partitiebeschadiging, enz.

Stap 1- Installeer Eassos Recovery Free en start het.

Stap 2- Selecteer de herstelmodus op basis van het verlies van bestanden.

Stap 3- Om het scanproces te starten, selecteert u het station of de partitie waar verloren bestanden en mappen zich bevinden en klikt u op “Volgende”.

Stap 4- Bij het scannen van bestanden kunt u een voorbeeld van bestanden bekijken om de kwaliteit van het bestand te controleren. Bestanden zijn gecategoriseerd als “Directory” en “Bestandstype”.

Stap 5- Als u bestanden heeft vermeld die u wilt herstellen, kunt u het scanproces stoppen. Om ze op een veilige locatie op te slaan, selecteert u deze bestanden en klikt u op “Herstellen”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Contact: +(32)-11948746 | info@telefoonnummerbelgie.com